09 julio 2014

MOROS A LA COSTA! PIRATES I PREMIANENCS!

Ha arribat la Festa Major a Premià de Mar!!!! Arriven els pirates per conquerir el poble i tots hem de surtir a la seva defensa! Moros a la costa!!!!!!!


Cada any una colla de pirates berberescos, liderats pel seu capità, l’Omar, envaïran Premià de Mar, en plena celebració de la seva Festa Major. Els premianencs, però, plantaran cara per evitar la seva entrada i defensar la vila, amb en Martí al capdavant.

Amb l’arribada del primer vaixell pirata, els premianencs començaran la defensa en una cercavila des del carrer Colom, i amb els pirates trepitjant-lis els talons, on començarà la batalla entre els dos bàndols, entre barricades, saquejos, trabucaires i presoners.
Amb el Desembarcament, començarà la batalla entre pirates i premianencs, uns amb l’objectiu de conquerir Premià i els altres, per recuperar el que ésseu. Amb una lluita paral·lela: la d’en Martí, que vol recuperar a la seva estimada Ester, raptada per l’Omar. Mireu com es celebra la festa: https://www.youtube.com/watch?v=EVGwJSJ4rMY .
Malgrat els esforços, els premianencs cauran just davant de l’Ajuntament i serà el moment en que els pirates s’alçaran victoriosos i faran onejar el símbol pirata per excel·lència, la bandera de la mitjalluna, des del mésalt del balcó de l’Ajuntament. Ja han conquerit l' ajuntament: https://www.youtube.com/watch?v=nS2mKvlppmA !!! Ja veureu que la canço dels pirates s' encomana i no es pot parar de cantar!! Aneu-vos-la aprenent: 


Un cop conquerit, l’Omar i els seus faran una gran festa a la plaça dels Països Catalans per celebrar la seva conquesta: danses, foc, malabars… Sembla que la lluita ja s’ha acabat.


Els dies següents els pirates establiran el seu Campament a la plaça Nova, amb festa i diversió per als pirates menuts i no tan menuts. Mentre que els premianencs encara resisteixen al carrer Sant Antoni, decorat com un poble pescador de l’època.
Però la lluita no s’acaba aquí. Hi ha altres llocs del poble on s’han amagat i on la resistència fa trobades clandestines. Els premianencs no es rendiran fàcilment i faran sentir la seva veu durant la Revolta Premianenca.
Els pirates, però, també plantaran cara: durant el Mercat d’Esclaus subhastaran els premianencs que van agafar durant el Desembarcament. Caldrà superar unes proves per emportar-se tan important botí a casa,...
L’últim dia, és decisiu, els dos bàndols es concentran i agafaran forces, els pirates a la plaça dels Escacs, totmenjant meló i els premianencs, a la plaça Nova ho faran amb síndries, per tal de lluitar a la batalla final, una batalla de farina i aigua on els premianencs, després de molts dies d’ocupació s’alçaran victoriosos davant els pirates.
Concerts cada nit a la platja, cursa a pèl, nit de colles, cursa d' andròmines, farinada, atracabars, correfoc i moltes moltes més activitats! 
Com ja veieu es tracta d' una festa molt i molt entretinguda, us hi esperem a tots i totes per fer fora els pirates!!!
Aquí podeu consultar tot el programa de festa major: http://www.premiapirata.org/

No hay comentarios:

Publicar un comentario